"Taşınabilir Kültür Varlıklarının Restorasyonu ve Konservasyonu" Eğitim Semineri

kalkinma_afis.jpg (1.08 MB)

Taşınabilir Kültür Varlıklarının

Restorasyonu ve Konservasyonu Eğitim Semineri

"Taşınabilir Kültür Varlıklarının Restorasyonu ve Konservasyonu" semineri, 3 Kasım 2018’de Marmara Üniversitesi Tekstil ve Yazma Eserler Konservasyon ve Restorasyon Ar-ge merkezi kurucularından Dr. Meral Özomay ve Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü  danışmanı Konservatör Dr. Ragsana Hasanova tarafından verildi.

Kâğıt,metal,halı, kalemişi, ahşap, tablo, tekstil, deri, çini, ikona ve diğer alanlarda yürütülen eserin orijinalliğini bozmadan uygulanan bakım, onarım ve koruma çalışmalarına dair detaylar ile farklı uygulama örneklerine yer verilen konuşmaya ilgi büyüktü.
Restorasyon alanı uzmanları ve saha çalışanları ile öğrencilerin yer aldığı seminere ayrıca İSAM Kütüphanesi, Askerî Müze, Dolmabahçe Sarayı restöratörleri, Hırka-i Şerif Vakfı Kültür Merkezi yöneticileri ile çeşitli illerden gelen vakıf, dernek ve STK temsilcileri de katıldılar.

6.jpg (172 KB)

1.jpg (156 KB)

9.jpg (170 KB)

Bu sayfa Tekstil ve Yazma Eserler Konservasyon ve Restorasyon AR-GE Merkezi Kurulması tarafından en son 07.09.2020 14:27:06 tarihinde güncellenmiştir.